El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha avisat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que és ell qui ha de "moure fitxa" per poder tirar endavant els pressupostos. En declaracions als periodistes, Campuzano ha afirmat que hi ha temps fins divendres, quan acaba el termini per presentar esmenes a la totalitat, i ha afegit que si hi ha acord sobre com ha de ser el diàleg polític entre governs i partits "ajudaria a facilitar l'inici de la tramitació dels pressupostos". 

Campuzano ha evitat dir si veu possible un acord sobre el diàleg que desbloquegi la tramitació dels pressupostos de l'Estat però ha assegurat que ho desitja i que seria una "bona notícia" que els comptes es puguin tramitar. Per a Campuzano, és "imprescindible" que hi hagi espais de diàleg polític entre governs i entre partits per abordar els temes de fons i ha argumentat que l'etapa de Mariano Rajoy ja va demostrar que deixar passar el temps no resol el conflicte.

Segons Campuzano, el govern de Sánchez té temps fins divendres per "moure fitxa" i assegura que el seu grup presentarà una esmena a la totalitat si el diàleg que hi ha ara entre els dos governs no dona resultats. 

Preguntat per si el PDeCAT condiciona la tramitació dels pressupostos a la situació dels presos, Campuzano ha deslligat una cosa i l'altra argumentant que el mateix president del grup de JxCat en presó preventiva, Jordi Sánchez, ha defensat que no es seriós intercanviar presos per pressupostos.

Sobre si creu que el president Sánchez convocarà eleccions en cas que no es puguin tirar endavant els pressupostos de l'Estat, Campuzano ha considerat que la seva impressió és que no hi haurà eleccions al maig encara que "naufraguin" els comptes.