El portaveu del PDeCAT al Congrés dels diputats, Carles Campuzano, ha assegurat que el plantejament del seu partit no és posar com a condició per aprovar els pressupostos del Govern de Pedro Sánchez que influeixi damunt la Fiscalia en el procés judicial de l’1-O, però adverteix que en aquesta situació és molt difícil mantenir un diàleg polític normal.

"En mans del Govern estan moltes coses, per exemple, la posició de l'advocat de l'Estat i les acusacions de malversació, la fiscalia general de l'Estat podria tenir una posició coincident amb molts catedràtics que defensen que no hi va haver rebel·lió, la fiscalia podria crear un clima polític diferent a Catalunya", ha afegit.

Campuzano ha advertit que amb l’existència de presos polítics resulta “difícil” plantejar una negociació política normal. “Sense aquesta situació estaríem en condicions d’entrar en una negociació a fons”, ha admès.

La setmana passada aquesta formació va assegurar que no podria fer costat als pressupostos de Sánchez si no estan “enfocats en la situació dels presos i la possibilitat de decidir el futur d’aquest país”.