A un mes i escaig dels comicis del 21-D, el líder del PDeCAT, Carles Campuzano, demanava el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, durant la sessió de control al Congrés "respectar-ne" els resultats, considerant que si guanyaven els independentistes, tocaria "seure a negociar" sobre els empresonaments dels vuit consellers del Govern destituït, oferir una sortida a les demandes del sobiranisme, i "restaurar" el ple autogovern. Zoido, al seu torn, li garantia que s'acataria el resultat, però li exigia ser conscient que eren eleccions per a representants al Parlament dins la legalitat constitucional.

"Estan disposats vostès a assumir que les del 21-D són eleccions autonòmiques per elegir els representants del Parlament dins del que determina la Constitució i l'Estatut? Estan disposats a respectar la llei, la Constitució i l'Estatut d'una vegada per totes i deixar de comportar-se de manera arbitrària i irregular?", li ha dit increpant-lo Zoido. Aquest, però, ha buscat tranquil·litzar Campuzano sobre si hi hauria continuïtat del 155 posterior als comicis. El ministre li ha exposant que aquells qui haurien vulnerat l'ordenament ja no eren al Govern, i era "l'únic motiu" de la mesura.

El diputat català, al seu torn, ha acusat l'executiu central de negar-se a buscar acords polítics, d'imposar "la lògica de la confrontació" davant del Tribunal Constitucional, de rebutjar totes les vies legals perquè els catalans pugui decidir el seu futur, de "judicialitzar" la vida política de Catalunya amb querelles penals i de permetre que ara torni a haver a Espanya "presos polítics", fet que "fa encara més difícil la solució política". Campuzano finalment ha afegit que el 21-D "seria un plebiscit sobre el 155" i hauria de tenir conseqüències com la negociació entre la Generalitat i la Moncloa.