El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha defensat que cal "fer una aposta potent per la reconciliació, el retrobament i la convivència" i que els indults poden ser "una peça més que pot ajudar, o no". "Caldrà veure-ho i estudiar-ho", ha dit. En una entrevista a RAC1 aquest dimecres al matí, Campo s'ha pronunciat en línia amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que dimarts va obrir la porta a la concessió dels indults als presos independentistes.

El ministre de Justícia ha afirmat que s'estan tramitant "en els terminis absolutament normals" i que tramitar-ho és "una obligació legal". Un cop tinguin tots els informes, el ministre de Justícia ho estudiarà cas per cas, ja que l'indult de cada persona "té vida pròpia".

Un cop analitzat, Campo durà una proposta al Consell de Ministres, que serà qui decideixi. Campo ha recordat que els informes "no són vinculants". El ministre ha afirmat que els indults es resoldran el 2021 però ha rebutjat posar terminis més concrets. Tanmateix, ha opinat que és "supercomplicat" que es resolgui abans de les eleccions catalanes del 14 de febrer. "No hi ha possibilitat de fer res bé si no es fa amb la reflexió necessària", ha dit.

Sobre la reforma del delicte de sedició al Codi Penal, el ministre de Justícia ha afirmat que la qüestió "no està en absolut estancada" i s'està fent amb la "discreció" i "assossec" necessaris. Campo ha criticat les "urgències mediàtiques" que introdueixen membres d'Unides Podem, com Jaume Asens.

Campo ha defensat la reforma de la sedició, ja que el delicte està "desfasat", però que cal fer-ho bé. El ministre de Justícia ha dit que la reforma també afectaria el cas de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Renovació de la monarquia

Campo ha apuntat a la renovació de la monarquia via llei i ha defensat que l'actual monarca està "compromès amb la modernitat". El ministre de Justícia ha reivindicat que cal "defensar la monarquia per defensar la Constitució". Campo ha afirmat que un referèndum sobre la monarquia és "inviable" i ha insistit que si la justícia crida Joan Carles I, tornarà.

Acord pel CGPJ

El ministre de Justícia ha insistit que el pacte amb el PP per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) està tancat i només falta "anunciar-lo" i, si no es fa públic, és per la "reticència" dels populars. "Arribarà més d'hora que tard", ja que "no hi ha més opció que la renovació", ha dit.