Fortes crítiques de l'extrema dreta contra el govern espanyol per haver permès que ahir es celebrés l'acte "il·legal" d'inici de campanya del referèndum al Tarraco Arena, tot i l'avís dels de Mariano Rajoy. Els mitjans de Madrid han carregat de valent contra l'acte, però també contra la "inacció" de l'executiu estatal davant d'aquests fets i diversos periodistes coneguts ho han fet als seus respectius comptes de Twitter.

Entre ells, Isabel San Sebastián, ha deixat anar que tot i que l'independentisme ha celebrat el "primer míting il·legal [...], la Diputació de Tarragona es fuma un puro amb la prohibició del TC i no passa res".

Més crítica amb els de Rajoy ho ha estat la portaveu de Libres e Iguales, Cayetana Álvarez de Toledo, que s'ha lamentat que l'executiu estatal tingui tots els escenaris previstos menys el del "míting il·legal de Puigdemont i Junqueras".

Mentrestant, el periodista de l'ABC Hermann Tertsch ha deixat anar que "en tots els països europeus sense excepció Puigdemont, Junqueras i demés estarien a la presó des de fa temps. Per lògica".