Quan queden només sis dies perquè comenci al Tribunal Suprem el judici als líders independentistes, el conseller d'Exteriors acaba de comunicar que viatjarà "a les principals capitals europees per explicar la veritat d'aquest procés". 

Alfred Bosch, que ho ha anunciat durant la sessió de control al Parlament, ha traçat les línies mestres d'aquesta iniciativa, que pivotarà, segons el conseller, sobre una pilar bàsic: "explica la veritat, tota la veritat i res més que la veritat". I ho farà a mitjans de comunicació, líders polítics, ambaixadors o think tanks, entre d'altres. 

I quina és aquesta veritat, a parer de l'executiu català? Doncs que es tracta "d'un judici polític contra presos polítics"; que ho és perquè "se'ls acusa de delictes que impliquen violència quan no n'hi va haver"; o que "fer un referèndum va ser despenalitzat a Espanya", durant el mandat de Zapatero. 

Bosch posarà també de manifest que mentre a Espanya hi ha nou líders polítics i socials a la presó, "la resta dels seus companys de govern que són a l'exili són lliures perquè els jutges europeus que ho han valorat consideren que no són culpables".

En relació a la campanya "This is the real Spain" que ha engegat el govern espanyol "per netejar la seva imatge", el titular d'Exteriors considera que "si ho fan és perquè se senten insegurs davant de la comunitat internacional, perquè han d'ocultar les seves pròpies febleses". Bosch ha criticat que des de Moncloa es gastin més d'1 milió d'euros de tots els contribuents per contrarestar l'independentisme.