Junts per Catalunya, com a partit nou amb què es presenta, va engegar una campanya de finançament que ha estat tot un èxit. Segons informa el diari El Punt Avui, en tan sols vint dies ha aconseguit arribar a recaptar 1,3 milions d'euros per la seva campanya electoral, procedent de 500 persones anònimes.

La motivació d'aquesta campanya ve donada per l'estrena de Junts com a partit en una campanya i perquè no gaudia, per tant, de drets electorals que impedien poder disposar de crèdits bancaris o bestretes en funció dels resultats anteriors.

El president Carles Puigdemont ha celebrat els resultats: "Aquesta és la resposta de la gent davant totes les traves (i travetes) que ens posen. Debats on som exclosos, sense drets electorals, cartells i pancartes retirats, paperetes que no arriben... Però la gent sempre hi és. Per això guanyarem". I llança un clam per investir la candidata Laura Borràs com a primera presidenta de la Generalitat.

Superen les expectatives

El topall mínim fixat des de Junts era d'un milió d'euros i s'ha complert amb 300.000 euros addicionals. En declaracions al Punt Avui, la directora de campanya, Elsa Artadi, assegura que aquest sistema "ha vingut per quedar-se" i afegeix:  “Ens pensàvem que seria la part més difícil i ha resultat ser molt fàcil gràcies també a la resposta que hem tingut dels afiliats, que han confiat en la nostra gestió”. Ara, l'abonament del crèdit es pagarà a un interès de l'1,519%.

Les quantitats a tall individual d'aquests 500 participants han oscil·lat entre els 1.500 i els 3.000 euros i fins i tot s'han registrat casos excepcionals que han arribat als 10.000 per persona. La campanya de donacions continua oberta tot i el tancament dels crèdits. A més, cal afegir que les persones que formen part de les llistes electorals també han hagut de fer aportacions en funció del lloc que ocupen i la seva situació econòmica.