A través de la plataforma change.org, s'ha iniciat una campanya per evitar que Vox faci una conferència a l'Eurocambra. La conferència, que ha de tenir lloc el proper dimecres 6 de març, vol parlar sobre el "cop d'estat" a Catalunya i porta per nom Catalunya, una regió espanyola.

La persona que ha iniciat la campanya diu que aquest fet (el cop d'estat a Catalunya) "no s'ha demostrat que s'hagi produït" i que per tant, "podria induir a error d'interpretació del conflicte polític que existeix entre Catalunya i Espanya. 

Per aquesta raó demana que "no es permeti la celebració d'aquest acte en cap de les instal·lacions on es representen els interessos de tots els ciutadans de la Unió Europea". La campanya ja té 60.116 firmes de les 75.000 que es volen aconseguir per evitar la conferència. 

Captura

Plataforma des d'on es fa la iniciativa

A la conferència al Parlament Europeu hi intervindran el secretari general de Vox, Javier Ortega; el portaveu a Catalunya, Jorge Buxadé, i la vicepresidenta de relacions institucionals a les Illes Balears, Malena Contestí. 

Els membres de Vox estan convidats per un eurodiputat polonès de Llei i Justícia, Kosma Zlotowski, del grup euroescèptic dels Conservadors i Reformismes Europeus.