"Estem convençuts que podem anar a guanyar". El candidat a l'alcaldia per ERC, Ernest Maragall, està segur de si mateix i de la seva campanya i, tot i ser conscient que encara queden 74 dies per les eleccions i cal ser prudent, creu que el seu projecte pot guanyar les eleccions i posarà tota la carn a la graella per fer-ho possible. Fins i tot, anar a buscar el buscar de tots els espais polítics, des de l'"òrbita postconvergent" fins a votants de "Ciutadans, socialistes o els comuns". 

Així ho ha assegurat aquest dimarts des del carrer Còrsega 471, molt a prop de la Sagrada Família, on la candidatura ha establert el nou local de campanya. Aquest serà el nou centre neuràlgic de l'equip, un local a peu de carrer i molt vistòs gràcies als grans finestrals que té i el color groc que llueix. Des d'allà, ha presentat avui la nova imatge de campanya

Es tracta de cartells provocatius, que pretenen fer reflexionar sobre què és ser barceloní, i que properament es podrà veure a les xarxes socials i altres espais publicitaris. La campanya confrontarà diverses idees de ciutat, des de la contraposició entre la Ronda plena de cotxes i espais verds, fins a d'altres de contingut més polític que contraposin el passat franquista amb el desig de República. Tot plegat, per fer reflexionar als electors sobre "qui som però, sobretot, què volem ser". En definitiva, redefinir què vol dir ser "barceloní".

 

Objectiu: superar la política de blocs

Per Maragall, un dels objectius de la campanya i del seu projecte polític, en cas de ser guanyador, és el que es podria definir amb el concepte 'tornar l'Ajuntament a la ciutat'. Per això vol fer "una campanya per Barcelona desde Barcelona", ha assegurat en declaracions a la premsa, assegurant que el debat ha de versar sobre el projecte i no pas confrontar l'independentisme i l'unionisme. 

En aquest sentit, ha insistit en que cal superar "la barrera 50/50" i "trencar els aparents murs sociològics i polítics" fins ara establerts, per tal de "superar tòpics" i arribar als votants de tots els partits, tant de Ciutadans, com del PSC com dels comuns i també de l'espai postconvergent. Més enllà de la lluita compartida am l'espai que representaran Quim Forn i Elsa Artadi, de JxCat, i amb qui intentaran tenir unitat estratègica, Maragall considera "positiu" contraposar els seus projectes de ciutat.

Per Maragall, Barcelona s'ha de poder debatre per ella mateixa, superant la política de blocs que s'ha imposat a la política catalana des de fa temps, per poder debatre sobre "habitatge, transport públic, etc". Pel candidat, aquestes eleccions no poden ser "l'enèssima confrontació entre independentistes i unionistes".

Local campanya Maragall municipals - cedida per ERC

El candidat dels republicans és conscient que no serà fàcil, tenint en compte que un mes abans de les municipals hi ha unes eleccions generals i que la cita electoral del 26-M coincidirà amb les europees, però està decidit a aconseguir-ho.