La plataforma ciutadana Foreign Friends of Catalonia, que aplega persones de dins i fora de Catalunya favorables al dret a l'autodeterminació del poble català, ha posat en marxa una campanya per tal que els seus simpatitzants puguin compartir la celebració de la Diada allotjant-se a cases particulars de famílies catalanes que, voluntàriament, s'ofereixen a acollir-los. 

L'objectiu de la iniciativa de Foreign Friends of Catalonia, entitat sorgida el mes de febrer passat, és que que els convidats puguin gaudir, entre el 8 i l'11 de setembre, de l’ambient de reinvindicació propis de la Diada, compartint amb ells diverses activitats culturals i actes constitucionals.

diada passeig de gracia 2017

 

Es preveu que el nombre de foreign friends que visitaran Catalunya serà de més de 150 personalitats, d’unes quinze nacionalitats, entre ells periodistes, polítics, activistes, juristes i  professors de reconegut prestigi. Entre les activitats previstes hi ha la  Conferència sobre la internacionalització de la situació de Catalunya, amb ponents provinents dels EUA, Itàlia, el Quebec, França i Alemanya; un acte institucional amb presència de personalitats polítiques més significatives del país; participar conjuntament a la manifestació del dia 11 de setembre i la Diada Foreign Sopar Groc, en el qual participaran els foreign friends i els acollidors, per col·laborar amb la caixa de resistència.

Les persones que vulguin participar en la iniciativa poden o bé acollir els visitants als seu domicilis o col·laborar en activitats fent d'acompanyant dels convidats.