Pablo Casado ja té el seu full de ruta per a la campanya del 28-A. El líder del Partit Popular participarà en un total de 25 actes electorals en 15 comunitats autònomes. En total, recorrerà 15.000 quilòmetres per tot l’Estat espanyol. També passarà per Catalunya, però la presència serà molt reduïda i seleccionada. A Andalusia, on acaba d’arribar al poder gràcies als pactes amb Ciutadans i Vox, s’hi deixarà veure tres vegades més.

El dirigent conservador només té previstos dos actes en terres catalanes, on no hi arribarà a passar una jornada sencera. El dimecres 17 al matí té previst un acte a Tarragona, des d’on volarà cap a Mallorca a la tarda. El dijous 25, un dia abans del tancament de la campanya, estarà al matí a Barcelona, des d’on anirà cap a Múrcia. Només passarà per l’anomenada TabàrniaAbans de la campanya, el pròxim dilluns, Casado presentarà el programa electoral a la capital catalana.

Aquesta mínima presència a Catalunya contrasta molt amb la que tindrà a Andalusia, on han inaugurat la “via andalusa” del pacte amb l’extrema dreta. Té sis actes en aquesta comunitat, dos dels quals a Sevilla i dos més a Màlaga. Tant el Dijous Sant com el Divendres Sant serà allà, amb agenda a Màlaga, Sevilla, Granada i Llorca. No és un assumpte menor, la Setmana Santa: el dissabte 13 Casado assistirà a la processó d’Ávila, la seva ciutat.

“Fer fora Sánchez és un valor segur en l’economia i perquè no hi hagi un govern que torni a asseure’s a parlar de relators”, resumeixen fonts del PP el missatge de la campanya.

Tant l’obertura com el tancament de la campanya tindrà lloc a Madrid. Des de la direcció del PP subratllen que als 15.000 quilòmetres de campanya cal sumar-hi els 120.000 que ha recorregut per tota Espanya des que va arribar a la presidència dels populars.

La selecció de les ciutats té a veure, segons la formació, amb allà on “és més important que quedi el missatge que Pablo Casado és el valor segur”. En aquest sentit, volen “explicar que la divisió del vot de la dreta és el que vol Sánchez” per continuar a la Moncloa.

Des del PP lamenten que és una “campanya totalment atípica” per coincidir plenament amb la Setmana Santa, amb la “complexitat” que això afegeix. També critiquen que el president Pedro Sánchez encara no s’hagi pronunciat sobre un possible cara a cara amb el cap de l’oposició.