Després de setmanes de derrocament i destrossa de monuments falangistes i franquistes, el grup Acció per la Independència ha iniciat una nova campanya per "alliberar" Catalunya. Sota el nom d'Alliberem el territori, els membres d'aquesta organització, que s'autoanomenen brigadistes, han desplegat cartells en diversos municipis per declarar-los territoris lliures de l'Estat.

Concretament, el cartell informa tothom que entri en un municipi que s'està "entrant a territori alliberat". També hi ha una figura que llueix una estelada negra, símbol de la no rendició. Els cartells també s'han col·locat en punts concorreguts de les localitats.

Alguns dels municipis ja "alliberats" són Cardedeu (Vallès Oriental), Castellgalí (Bages), Collbató (Baix Llobregat), Montornès del Vallès (Vallès Oriental), Esparreguera (Baix Llobregat), Abrera (Baix Llobregat), l'Escala (Alt Empordà), Sentmenat (Vallès Occidental), Granollers (Vallès Oriental), Jou (Pallars Sobirà), Llavorsí (Pallars Sobirà), Cabrera de Mar (Maresme), Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) i Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental).

carteles territori alliberat - accio per la independencia

Cartell col·locat a Sentmenat - Foto: Acció per la Independència

El grup ha aclarit que aquesta campanya, igual que la d'eliminar monuments franquistes, "no ho és tot", sinó que només pretén "interpel·lar el conjunt del moviment independentista per tal d'ajudar-lo a refer-lo des de baix". El grup vol que la base recuperi "la iniciativa i la il·lusió, desplegant una nova estratègia col·lectiva de confrontació i preparant entre tots l'embat definitiu contra el règim espanyol".

carteles territori alliberat - accio per la independencia

Cartell col·locat a Granollers - Foto: Acció per la Independència

"En aquest sentit, ha de ser la continuació lògica del Primer d'Octubre, de les vagues generals, de l'ocupació de l'aeroport o de la batalla d'Urquinaona, on se'ls va superar i es va demostrar la veritable força que té el nostre poble, que mai falla, i com, si es vol, es pot exercir un control efectiu del territori mitjançant la desobediència civil massiva", han reivindicat. Per tal d'animar els independentistes, també han compartit un vídeo amb imatges de les diferents jornades de protesta.

La Diada

Per altra banda, el grup ha cridat els seus subscriptors i seguidors a estar "atents a les properes convocatòries" de cara a la Diada. "Recuperem la iniciativa!", han instat. "El moviment independentista no està mort ni enterrat. És ben viu. Grups petits i grans s'estan organitzant i preparant per a l'acció. L'objectiu no ha de ser només defensar-nos de la repressió. El més important de tot és recuperar la iniciativa i fer-nos forts per assolir la independència!", han afegit.

cartell diada - accio per la independencia

Cartell per a la Diada d'Acció per la Independència

Cal recordar que, per ara, ja hi ha cinc actes convocats per a la Diada, la manifestació de l'Assemblea, la que organitza l'esquerra independentista, la de Donec Perficiam —la plataforma unilateralista fundada per exsecretaris de l'ANC—, un acte convocat per la Crida Patriòtica i una protesta del Black Bloc Catalunya

 

Imatge principal: cartell col·locat per Acció per la Independència a Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental). / Foto: Acció per la Independència