Les Cambres de Comerç de Catalunya consideren que "és imprescindible que es formi govern de forma immediata per tal de què es puguin afrontar de forma clara els reptes polítics i econòmics que hi ha plantejats". Així ho han traslladat a través d'un comunicat aquest matí, en què asseguren que "ajornar la constitució del Govern o convocar eleccions es considera que serien alternatives greument perjudicials".

És per aquest motiu que des de les cambres catalanes "s’insta a Pedro Sánchez que, constatat que pot comptar amb el suport suficient per formar govern, se sotmeti a un procés d’investidura". Alhora, asseveren que el suport dels partits catalans haurà d’implicar un diàleg renovat entre el Govern de l’Estat i la Generalitat enfocat a solucionar el conflicte polític actual.

El comunicat, que compta amb el suport dels Presidents i de la Presidenta de totes les cambres catalanes -exceptuant la de Tarragona, que no s'ha adherit al comunicat perquè el seu comitè executiu no s'ha pogut reunir per aprovar la decisió-, recorda que "afrontar l’escenari de les sentències als presos polítics catalans des d’un govern provisional podria derivar en una gran inestabilitat política que afectaria de forma molt negativa l’economia de l’Estat, situació del tot indesitjable a parer de les cambres".