Les baixes dels mestres per covid es cobriran el següent dia. Així ho ha assegurat el conseller d'Educació, Josep-Gonzàlez Cambray, aquest diumenge en una entrevista a TV3, un dia abans de la tornada a l'escola després de les vacances de Nadal i en plena sisena onada de coronavirus. "Cada dia farem nomenaments", per cobrir les baixes del professorat, ha assegurat Cambray, i ha afegit que totes les baixes que s'han comunicat pel primer dilluns de classe ja estan cobertes.

Substituts

Per a fer front a la tornada a l'escola enmig del nivell més alt de contagis en tota la pandèmia, el Departament d'Educació ha nomenat 571 interins i substituts per cobrir les baixes per covid-19 de mestres i professors a partir de dilluns, dia del retorn a les aules després del període de vacances de Nadal. Segons fonts de la conselleria, divendres ja es van fer aquests nomenaments i es preveu que dilluns n'hi ha més per cobrir les noves baixes que es comuniquin.

A banda d'això, el Departament ha previst diverses "mesures excepcionals" per garantir la presencialitat a les aules, entre les quals hi ha que es cobriran totes les baixes iguals o superiors a 5 dies. A més, durant els dies vinents, si és necessari, es faran nomenaments excepcionals d'urgència si hi ha centres amb més de tres baixes inferiors a 5 dies. La conselleria també preveu fer nous nomenaments telemàtics els dies 10, 11 i 12 de gener.

Canvis precipitats

En la mateixa línia que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, Gonzàlez-Cambray ha qualificat de "precipitada" la manera en què s'han fet els canvis als protocols de quarantenes a les escoles. Els canvis van ser aprovats divendres per la Comissió de Salut Pública, representada pel ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. Però ha assegurat que el seu departament i el de Salut han estat treballant perquè dilluns estigui tot a punt per a una tornada a les escoles "segura".

D'acord amb els canvis al protocol d'aïllament dels alumnes,  les classes de nens menors de 12 anys que presentin algun cas aïllat de covid ja no s'hauran de confinar i es consideraran 'casos esporàdics'. Només ho hauran de fer tots els alumnes quan hi hagi un mínim de 5 nens infectats o el 20% de l'aula. A banda d'això, els alumnes de més de 12 anys seguiran el mateix protocol d'actuació que la resta de la població: només s'hauran de confinar durant 7 dies les persones que hagin sigut contacte estret i que hagin donat negatiu, però que no s'hagin vacunat. Els majors de 12 vacunats que siguin negatius no hauran de fer quarantena.