El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, va assabentar-se de l’inici de l’escorcoll d'aquest dijous al seu despatx per la premsa: “Mentre els diaris deien que estava detingut, jo estava assegut al meu despatx”. També s’ha “sorprès i indignat” d’assabentar-se de l'arribada dels agents, instants abans i a través de determinats mitjans.

Així ho ha assegurat en declaracions aquest divendres a RAC1, on ha criticat alguns titulars que detallaven que estava detingut, ja que, segons ell, estava en situació de detenció tècnica: “Això vol dir que quan s’acabés l’escorcoll me’n podria anar”.

El president del Port també ha negat el tràfic d'influències, el cobrament de comissions i el desviament de diners a Convergència Democràtica de Catalunya. En aquest sentit, Cambra s’ha mostrat molt tranquil: “A ningú li fa il·lusió llegir que està detingut, però no tinc ni la més mínima preocupació de fons”.

El president ha detallat que aquesta operació “únicament s’entén en clau política”, ja que, segons ell, no existeix cap tipus d’irregularitat que fonamenti l’escorcoll. Cambra ha insistit que tots els procediments d’adjudicacions d’obres han sigut “immaculats”.

Escorcoll

Durant l’escorcoll d’aquest dijous al seu despatx de Port de Barcelona, Cambra ha detallat que els agents de la Guàrdia Civil van endur-se el seu mòbil, portàtil i tauleta i li van demanar l’expedient de dos temes en concret: el reforç del dic de l’est i la zona nova del sud del port.

També ha estat preguntat sobre si, tal com ell mateix manté no ha comès cap irregularitat, té pensament de presentar una querella contra la Fiscalia, Cambra s’ha pronunciat en aquests termes: “No sé si hi haurà una querella contra la Fiscalia. Els fets van produir-se ahir”.

Cambra ha explicat que els agents van fer un registre minuciós al seu despatx i el de la seva secretària. Tanmateix, Cambra ha insistit en el caràcter “impecable” de totes les adjudicacions.

Trucada entre Cambra i Mas

Cambra també ha detallat que aquest passat dijous va telefonar-se amb l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i que els dos van traslladar-se missatges de tranquil·litat davant de la situació.

El president de Port de Barcelona, ha explicat que l’uneix una amistat amb Mas. L’expresident afronta aquest dilluns un judici davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Instants abans se celebrarà la manifestació "El 6-F ens jutgen a tots" on ja s’hi han inscrit 28.000 persones i 106 autocars.

Crítiques a l’Estat

Cambra ha manifestat que en cas d’existir alguna irregularitat (ha negat irregularitats de qualsevol tipus), el govern espanyol ho sabria, ja que l’òrgan encarregat de decidir sobre les licitacions de les infraestructures és el Consell d’Administració del Port, on també està representat l’Estat: “La presa de decisions la comparteixo amb el consell”, ha reblat.

El president ha insistit que en aquest consell hi ha quatre representants de l’Estat: el capità marítim, un representant de Ports de l’Estat, un advocat de l’Estat i el subdelegat del govern espanyol a Barcelona.