Nou capítol a la història de La Camarga. Després que ahir sortís a la llum que la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, va prestar fals testimoni en haver negat tenir cap relació amb els àudios de Método 3 i haver assegurat que va ser ella qui va pagar el dinar que va mantenir amb l'ex de Jordi Pujol Ferrussola, avui Público revela que la també secretària de la Mesa del Congrés hauria pactat alguns documents per provar de tapar i amagar la seva implicació en les gravacions.

La indemnització de 80.000 euros que l'agència de detectius va abonar suposadament a Camacho "en concepte d'indemnització per danys i perjudicis, que inclourà danys morals, com a conseqüència de la intromissió il·legítima en el seu honor, intimitat personal i dret a la pròpia imatge", també seria falsa segons el mitjà citat. I ho seria perquè el document estableix que aquests diners serien coberts per les seves pòlisses d'assegurances, unes pòlisses que estaven caducades des de feia dos anys.

A banda d'això, també existeix un document signat per Camacho, l'ex de Pujol Jr. Victòria Álvarez i Francisco Marco, en què el llavors director de Método 3 es compromet a no fer pública la documentació que té, una documentació que demostraria que la gravació a La Camarga era legal. El pacte era que la líder del PP català no utilitzés la informació obtinguda per la policia fora dels àmbits judicials contra Marco.

"La gent del PP és gilipollas"

Una conversa entre Álvarez i el comissari Villarejo ratifica tot això. Ella assegura al tal "Javier Hidalgo" (falsa identitat del comissari): "Estan a punt de caure perquè, clar, finalment tinc claríssim que la gent del PP és gilipollas fins arribar a un grau màxim [...] perquè pactar silencis amb delinqüents [...]. Em semblen idiotes. I després, a més, el que va fer l'Alícia de dir que va ser quan jo li vaig enviar els WhatsApp i els tinc tots guardats... és que és per dir: què cony fas posant un recurs perquè no t'investiguin? Que se't cau això al damunt".

Javier Hidalgo: A mi em diuen, a mi em diuen... he estat també fent algunes gestions, que fa uns dies que hi ha hagut un judici, un judici social d'aquests entre la Queque, saps, la nana aquesta que et seguia a tu i ell [Elisenda Villena, la detectiu de Método 3 que va rebre l'encàrrec d'organitzar la gravació] i el Marco Polo com tu dius [Francisco Marco], i que Marco Polo la va amenaçar a ella en el judici. Li va dir: “Com treguis el pendrive treuré tots els correus que teniu tu, el Zarabomba [José Zaragoza, del PSC], l'Alícia [Sánchez-Camacho], el no sé què, no sé quants, amb aquesta història de la Camarga…

Victòria Álvarez: Estan a punt de caure. Perquè, clar, a veure, finalment tinc claríssim que la gent en el PP és tocacollons fins a arribar a un grau màxim...

Javier Hidalgo: Home això… [sona un xiulet]

Victòria Álvarez: Perquè pactar silencis amb delinqüents saps el que significa, no? Em semblen idiotes. I després a més, la cosa que va fer Alícia, de dir, que va ser quan jo li vaig manar els WhatsApp i els tinc tots guardats... és que és per dir: Què cony estàs fent posant un recurs perquè no investiguin? Què fas? Que et cau això damunt. I a més el fiscal ho ha rebutjat, per la qual cosa ha quedat pitjor encara.

Javier Hidalgo: Totalment d'acord.