La periodista Pilar Rahola ha carregat de valent contra el president de Foment del Treball, Josep Sànchez Llibre, per haver criticat els talls a la Jonquera que va convocar Tsunami Democràtic. En una piulada assegura que "el que és inadmissible, al segle XXI, no és fer actes de desobediència civil no violenta contra la repressió" sinó " condemnar a 100 anys de presó per posar urnes".

A continuació, Rahola defensa que aquestes condemnes són "del segle XIX" i diu sentir "vergonya" de pensar que "va ser company de molts dels presos" polítics independentistes.

Tot això ve a arrel del comunicat que aquesta tarda ha fet públic Foment del Treball on reclamava al Govern que fes una "declaració pública" per "facilitar la fi de les protestes" i "garantir la mobilitat". També assegurava que cal "continuar l'activitat econòmica i empresarial" per evitar "condemnar Catalunya a l'aïllament i el bloqueig econòmic".

A més, Foment criticava el Govern per, segons diu, "encoratjar les mobilitzacions, les protestes ciutadanes i l'ocupació d'infraestructures estratègiques" i assegurava que aquestes protestes "provoquen greus afectacions econòmiques per al conjunt de les empreses catalanes, i de la resta d'Espanya i d'Europa".