La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, ha dit avui que l'executiu "està ultimant el text" per modificar la llei de memòria històrica, per la qual cosa el Consell de Ministres preveu "donar llum verda" a la seva sortida abans del mes d'agost, i ha assegurat que inclourà un pla d'exhumacions i fons acordat amb la Federació de Municipis i Províncies (FEMP).

Ho ha afirmat en declaracions als mitjans durant una visita al Palau Reial de Madrid en el marc del pla de reobertura de palaus, monestirs i patronats posat en marxa per la pandèmia.

"Estem ultimant qüestions del text que modificarà la llei 52 del 2007", ha afirmat Calvo, que ha destacat: "Segurament no arribarem al mes d'agost sense tenir el projecte de llei a la taula del Consell de Ministres".

Ha explicat que l'Executiu "està ultimant" amb la FEMP el pla per a posar en marxa les exhumacions "a tot el territori" i "amb una derivació de fons" perquè, a través dels ajuntaments, es pugui tornar a familiars i víctimes "el respecte i perdó que correspon".

La vicepresidenta ha parlat d'un registre de l'ADN per a la identificació de les exhumacions i ha avançat que el Govern es reunirà aquestes setmanes per tractar la "resignificació" de la Valle de los Caídos.