La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha mantingut aquest dimecres que hi haurà una reunió entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra aprofitant la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, però que no en cap cas es tractarà d'una cimera entre governs.

En declaracions a la premsa al Congrés dels Diputats, Calvo ha assegurat que la trobada tindrà lloc dijous a la tarda, en vigílies del Consell de Ministres del 21-D, i que la reunió serà només entre Sánchez i Torra.

"No hi haurà una reunió de dos governs", ha afirmat Calvo, perquè "no procedeix perquè nosaltres som el govern de Catalunya també".

Reunió Calvo-Aragonès

Amb tot, Calvo ha deixat la porta oberta a què en paral·lel ella es pugui reunir amb Pere Aragonés: "No hi ha cap problema en què jo em pugui veure amb el vicepresident", ha afirmat, per aclarir que "hi haurà una reunió dels presidents i potser jo ho faria amb Aragonès", per bé que ha rebutjat comparar aquestes reunions a les què Espanya celebra amb altres països socis. Tampoc es descarta una tercera trobada entre la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet i la Portaveu del Govern, Elsa Artadi.

A més, però sense confirmar-ho del tot, la vicepresidenta també ha apuntat la presència del president i diversos dels seus ministres en el sopar de gala organitzat per Foment del Treball, la principal patronal catalana.

En tot cas, la Moncloa no ha confirmat si l'entrevista entre presidents tindrà lloc al palau de Pedralbes, un emplaçament possible donada la seva proximitat al Sofia Hotel, on se celebra el sopar de Foment del Treball, però sí que ha intentat evitar tota comparació entre aquestes trobades -encara no confirmades pel Govern de la Generalitat- i una cimera bilateral.

D'altra banda, la vicepresidenta ha anunciat que el govern espanyol farà un altre Consell de Ministres fora de Madrid al març, en aquest cas a Alacant i ha negat que les reunions previstes per l'Executiu a Catalunya suposen un greuge comparatiu respecte a altres territoris.