La vicepresidenta del govern espanyol i ministra de Presidència, Carmen Calvo, ha instat l'independentisme a deixar l'entelèquia i baixar a la realitat. La vicepresidenta també ha reclamat "deixar-se de llaços" i posar els peus a terra "on hi ha els problemes" a l'acte de proclamació de la candidata del PSC a l'Hospitalet de Llobregat, Nuria Marín.

En la mateixa línia, Calvo ha afirmat que els socialistes reuneixen "prudència amb valentia" per actuar a Catalunya entre "separatistes i separadors". "Mai som covards", ha afirmat Calvo, que alhora ha carregat contra "les dretes" que ja presenten l'aplicació de l'article 155 com una "amenaça" i "permanent no revisable". D'altra banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que el 28-A la tria és "fàcil" entre "Pedro Sánchez o les dretes". A més, ha dit que Catalunya "ho té tot" excepte un Govern.

Calvo també ha alertat que entre les propostes de la dreta "que posa en dubte la violència de gènere" i els que "treuen i posen pancartes" la política acabarà a l'era dels Picapedra.