La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha respost aquest dimecres la carta oberta que el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha enviat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, on es compromet a revisar la seva posició si el Congrés rebutja la investidura de Sánchez amb un govern de coalició.

Calvo ha advertit Iglesias que “per avançar” no es pot plantejar l’acord d’investidura “en aquests termes”. “Poder tenir govern al mes de juliol i tan aviat com sigui possible no passa per tàctiques sinó per la sinceritat, la seriositat de prioritzar objectius polítics, lleis i decisions”. “Això no pot anar de reptes ni d’estratègia, sinó que ha d’anar de sinceritat, responsabilitat i capacitat de resposta”, ha dit.

En aquest sentit ha assegurat que el PSOE vol “parlar de política”, i ha insistit a oferir a Podem l’entrada al govern a la segona fila de l’administració. “A partir d’aquí poden participar en una administració i decisions polítiques, però el president ha fet una oferta a la que no hem tingut resposta”, ha conclòs.

Calvo ha fet aquestes manifestacions a la inauguració d’un curs d’estiu de la Universitat Complutense de Madrid sobre les diferències de gènere a l’ocupació. La vicepresidenta del govern ha insistit que el president espanyol abordarà de nou la investidura amb els líders polítics aquesta setmana.

“Entrem a la meitat de l’any on hi ha moltes coses per fer i moltes coses que es bloquegen, i això no es cosa d’estratègia mirant cadascú pels seus interessos exclusius, sinó de saber que a meitat d’any cal resoldre qüestions”, ha dit.

Segons Calvo, la resta de plantejaments, com el que ha fet Pablo Iglesias en aquesta carta, “són elements parcials que cadascú té dret a fer però on tothom ha de treballar per ajudar el comú”. “La nostra proposta són saber quins són els objectius de programa d’Unides Poders, quines lleis i que farem en polítiques d’igualtat, socials, d’ocupació, i quines prioritats de lleis i de calendari”, ha dit.