A tan sols unes hores per la trobada entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que s'han citat aquest dilluns a la Moncloa, la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, ha donat algunes pistes de com anirà aquesta reunió. En una entrevista a El Mundo, Calvo ha assegurat que Sánchez dirà a Torra que no hi ha presos polítics i que a Espanya no existeix el dret a l'autodeterminació.

Ho ha dit després que Torra hagi avisat que vol plantejar al president espanyol el dret a l'autodeterminació de Catalunya. La vicepresidenta també ha assegurat que "la independència no està prevista per la Constitució" i que el seu govern no pensa trencar-la: "amb la Constitució no hi ha més marge que el seu compliment". 

A més, Calvo ha assegurat que l'executiu socialista traslladarà a Torra que Catalunya té "una altíssima autonomia" i que "mai ha tingut el nivell d'autonomia i de descentralització que ara". D'aquesta manera, ha tornat a tancar la porta a cap possible referèndum pactat. Preguntada per si es pot tornar a aplicar el 155 a Catalunya, Calvo ha tret pit de la impugnació al TC de la moció de ruptura de la CUP aprovada pel Parlament dijous passat: "Davant la moció del Parlament, impugnem. No mirem cap a una altra banda". 

Calvo, que va ser qui va negociar amb Soraya Sánez de Santamaría l'aplicació d'aquest article de la Constitució per part dels socialistes, ha defensat que no creu que s'equivoquessin en "res" amb la manera com es va suspendre l'autonomia a Catalunya. 

Finalment, preguntada per si es podrien indultar els presos polítics, Calvo defensa que encara no hi ha hagut judici i que, per tant, "encara no sabem si hi haurà condemnes". Tot i això, assegura que "quan hi hagi condemnes, les acceptarem i punt". En aquest sentit, ha assegurat que "l'executiu no dirà absolutament res del que ha de fer el Poder Judicial".