El més important és que el PSOE i Esquerra Republicana arribin a un “acord raonable” tan abans com sigui possible”. Fins a quatre vegades ha repetit aquest concepte la vicepresidenta en funcions Carmen Calvo mentre es reuneixen els equips negociadors dels socialistes i els republicanx a Barcelona. “L’important és que aconseguim un acord raonable per investir tan aviat com sigui possible el president”, ha insistit la dirigent socialista. Ha  desmentit que estiguin “en una operació d’endarreriment o presses”.

En una atenció als mitjans des de la Cimera del Clima de Madrid, Carmen Calvo ha defensat que “l’important és que trobem un acord que permeti com abans millor tenir una investidura i un govern”. En aquest sentit, ha assegurat que “ningú no està en una operació d’endarreriment o presses”, sinó que simplement estan treballant per a fer-ho possible des de l’endemà de les eleccions del 10-N.

En paral·lel a la ronda de consultes iniciada pel rei Felip VI aquest dimarts, els equips negociadors del PSOE i ERC es reuneixen des de les deu del matí a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Es tracta de la tercera trobada entre els dos partits, malgrat que ahir van celebrar, durant hores, una reunió preparatòria de la d’avui.

No es plantegen cessar Segarra

Per altra banda, preguntada sobre les informacions que asseguren que el PSOE es plantejar oferir el cap de la fiscal general de l’Estat María José Segarra a canvi del suport d’ERC, la dirigent socialista ho ha desmentit. “En absolut”, ha replicat Calvo, que ha assenyalat que “la fiscal general ha de continuar fent la seva feina”.