La ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha obert la porta a prorrogar els pressupostos del PP després del rebuig dels partits independentistes als comptes del govern de Pedro Sánchez.

A la seva arribada al consell de ministres d'Economia de l'Eurozona a Brussel·les, la ministra ha recordat que "si al final" no hi ha els "consensos" necessaris per tirar endavant els comptes, el sistema "preveu la pròrroga pressupostària" i l'executiu socialista podria fer-hi "els ajustos necessaris".

En aquest sentit, Calviño ha dit que "no és desitjable" "barrejar" la negociació dels comptes amb la situació dels presos polítics perquè, segons ella, aquesta qüestió està fora del seu àmbit d'influència.

D'altra banda, Calviño ha defensat que no ha "notat preocupació especial" per part de l'executiu comunitari respecte dels pressupostos espanyols. Brussel·les va avisar recentment d'una possible "desviació de l'esforç" estructural del dèficit públic en els comptes de Sánchez.

Després de reunir-se amb la ministra espanyola, el comissari d'Economia i Finances Pierre Moscovici ha afirmat que tenen "un procés de diàleg positiu amb les autoritats espanyoles" respecte als pressupostos.