Una de les crítiques més recurrents des de la dreta i ultradreta espanyola cap al govern del PSOE i Podemos és que han "comprat" el marc mental de l'independentisme, amb mesures com la reforma del Codi Penal o la taula de diàleg. Aquest dimecres, la ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, s'ha pronunciat respecte a aquest tema i ha insistit que l'executiu de Pedro Sánchez "no ha comprat en absolut el marc mental dels independentistes". "No hi ha hagut ni una sola mesura que hagi anat en contra dels interessos i de la unitat del nostre país", ha assegurat amb contundència aquest dimecres al matí en una entrevista a Antena 3.

La ministra i peça clau de l'executiu de Sánchez ha insistit que n'és una mostra que la "convivència a Catalunya sigui molt millor", des del seu punt de vista. "Rebutjo frontalment que s'hagi assumit el marc mental de cap mena d'aproximació independentista. Aquests cinc anys hem governat pensant en l'interès general i en Espanya", ha assegurat.

Per altra banda, i en un atac directe al PP, Calviño ha afirmat que el PP sí que està "comprant el marc mental de Vox" i demostra "que està còmode" amb la ultradreta. La vicepresidenta primera ha donat per fet que el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, governarà amb Vox si té opcions de sumar per arribar a la Moncloa després del 23-J.

La vicepresidenta primera ha assegurat que farà "tot el possible" per evitar un govern del PP amb Vox, que considera una "involució", i ha criticat les afirmacions del PP sobre violència masclista, que impliquen "tornar enrere, als temps de l'Espanya en blanc i negre". Calviño també ha advertit que el PP no té una política econòmica clara i ha avisat que en aquesta matèria no es poden fer "experiments". La vicepresidenta primera ha reivindicat que el PSOE gestiona bé i ha "complert el que ha anunciat". "Fem el que diem i diem el que fem", ha afirmat.

Feijóo aplana el camí a governar en coalició amb Vox: "Sánchez ho facilitarà si no s'absté"

Pot ser Santiago Abascal el pròxim vicepresident del govern espanyol en un executiu capitanejat per Alberto Núñez Feijóo? El líder del PP no ha volgut aquest dilluns respondre a aquesta pregunta, però ha aplanat el camí perquè aquest escenari sigui factible, assegurant que, en tot cas, la culpa seria de Pedro Sánchez. Feijóo, que està convençut gràcies als resultats del 28-M i a les enquestes que serà el guanyador de les eleccions del 23-J, ha instat el PSOE a abstenir-se a la seva investidura com a president del govern espanyol si no vol que Vox arribi a La Moncloa.