El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, exigeix que una de les condicions bàsiques per afavorir la investidura de Pedro Sánchez seria "l'alliberament immediat de Junqueras" i per tant, creu que un suposat reconeixement de la immunitat del líder d'Esquerra com a eurodiputat en l'informe de l'Advocacia de l'Estat no seria un gest "suficient". Així ho ha afirmat en una entrevista al Món a Rac1 on remarca que "la bufetada de la justícia europea a l'espanyola s'ha sentits des de la presó de Lledoners". Més enllà d'aquest gest, Calvet creu que a partir d'aquí quedaria "molt recorregut" on s'hauria de tractar a fons "el conflicte polític" entre Catalunya i Espanya.

Calvet també lamenta el discurs de Sánchez per guanyar les passades eleccions i ha remarcat la no resposta del socialista a les repetides trucades de Torra: "Pesa com també tenir presos polítics i exiliats". I ha titllat la seva estratègia "d'acomodar el discurs" com els hi convé. Sobre les negociacions entre Esquerra i PSOE per la investidura, Calvet subratlla: "És legítim que hi hagi negociació, Junts per Catalunya també ha tingut un parell de reunions però creiem que no es donen les condicions per donar suport".

Per altra banda Calvet denuncia el que considera que seria una anomalia si la Junta Electoral Central (JEC) inhabilités el president Quim Torra i recorda que "la seva actuació" es limita al període electoral. Per això reclama que ningú "doni per fet" aquest desenllaç i recorda que "l'únic pla del govern de la Generalitat" és defensar el president. El conseller titlla de "greu" el final que es pugui donar sobre el cas si s'aparta Torra del govern.

A les portes que la JEC estudiï divendres els recursos del PP i Cs perquè inhabiliti d'immediat el president de la Generalitat, Calvet ha dit que "el president el voten els diputats", i no aquest òrgan.