El conseller de Territori, Damià Calvet, s'ha desplaçat fins al lloc on aquest matí ha descarrilat un tren a causa d'una esllavissada. L'últim balanç de l'accident és d'una persona morta, tres ferits de poca gravetat, 41 lleus i 86 viatgers il·lesos. 

En declaracions a la premsa, el titular de Territori, acompanyat del president Quim Torra i del conseller Miquel Buch, ha demanat que el dia d'avui es dediqui a atendre l'emergència i que per tant "ja entrarem a valorar les causes més endavant".

Calvet ha assegurat que els serveis d'emergències han pogut actuar des del primer moment i que s'ha garantit l'atenció dels ferits i s'ha evacuat la resta de viatgers. Un cop ateses les emergències es començarà a investigar sobre les causes; en aquesta línia, el conseller ha indicat que ja ha parlat amb el president de Renfe i amb el ministre de Foment, José Luís Ábalos.

Per garantir la mobilitat, Calvet explicat que s'han obert les barreres de la C-16 i que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha doblat els serveis entre Manresa i Barcelona i que també s'establirà un servei alternatiu per carretera entre Manresa i Terrassa.

El conseller de Territori ha lamentat que encara "hi ha feina per dies" perquè cal retirar el tren accidentat i esbrinar si l'esllavissada s'ha produït durant la nit o poc abans de que es produís l'avís. Finalment, Calvet ha subratllat que "tot i que la malla de contenció s'ha trencat ha aguantat bastant".

Buch assegura que el dispositiu està en "fase final"

El conseller Miquel Buch ha explicat que el dispositiu d'emergències pel descarrilament del tren es troba en la "fase final". Ha detallat que al tren hi havia 133 passatgers: 1 ha mort, 5 han resultat ferits poc greus, 44 lleus i 83 il·lesos, i aquests últims han estat traslladats a la seva destinació o al punt de sortida del tren.