El conseller de Territori, Damià Calvet, ha carregat durament contra el govern espanyol l'endemà de l'accident del tren de Rodalies que va descarrilar a Vacarisses causant la mort d'un passatger. Calvet ha denunciat una manca d'inversió en matèria de trens de Rodalies; "un fet que la Generalitat fa molt temps que denuncia", ha matisat el titular de Territori.

L'accident es va produir per una esllavissada que no va poder aguantar el mur de contenció i Calvet té molt clar que "això es deu a una manca de manteniment causada per la manca d'inversió". Si més no, el conseller ha admès que la pluja dels darrers dies també va contribuir a l'esllavissada.

El conseller ha recordat en una entrevista a TV3 que l'Estat va traspassar a la Generalitat la gestió del servei de Rodalies ara fa 10 anys, i que quan ho va fer "va prometre 4.000 milions d'euros dels quals se n'ha executat només un 12 o 13%".

"No ens podem quedar en la lamentació"

Tot i la magnitud de l'accident, el conseller Calvet té clar que ara toca trobar solucions i per tant trucarà el president de Renfe i la presidenta d'Adif per convocar-los a la conselleria de Territori. "No ens podem quedar en la lamentació, fan falta solucions", ha sentenciat el conseller.

L'estratègia, segons ha explicat, és "definir que necessitem i exigir una nova signatura del traspàs de Rodalies" ja que considera que "el traspàs que es va fer fa 10 anys va ser incomplet i incomplert".

Sobre la resposta d'Ábalos aquest dimarts quan se li va preguntar sobre l'accident i aquest va condicionar les millores en infraestructures al suport dels partits independentistes als pressupostos de Pedro Sánchez, Calvet ha estat contundent: "No val que prometin inversions o demanin que aprovem els pressupostos. Qui s'han cregut que som?".