El consller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha desitjat que el conflicte amb el sector del taxi es solucioni abans que arribi el Mobile World Congress (MWC),  que se celebrarà del 25 al 28 de febrer.

Els taxistes han amenaçat en més d'una ocasió en bloquejar aquest esdeveniment si "la Generalitat es posiciona al costat" d'Uber i Cabify i no inclou a la llei catalana que regularà els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) la precontractació obligatòria del servei i el retorn a la base quan no transportin viatgers

El conseller Calvet ha admès a TV3 que entén les protestes i vol "parlar amb tots els sectors perquè entenguin millor les propostes que posem sobre la taula". Des del Departament s'ha fet una proposta de regulació per exigir que els VTC es contractin amb 15 minuts d'anticipació; una proposta que no accepta cap dels dos sectors.

"Les VTC volen barra lliure i això tampoc pot ser", ha lamentat el conseller al mateix temps que ha subratllat la importància d'un marc regulatori per els VTC. Sobre aquest marc regulatori, Damià Calvet s'ha referit a les tarifes: "les tarifes dels VTC han de ser transparents".

Per solucionar els conflictes entre aquests dos sectors del taxi, el titular de Territori i Sostenibilitat demana "dialogar, dialogar i dialogar" i espera que tot i el bloqueig les parts "cedeixin una mica". Calvet proposa "fer grups de treball" amb els taxistes i el sector dels VTC.

Finalment, i veient que taxis i VTC estan paralitzant la ciutat, ha proposat a la ciutadania que s'anticipi a les protestes i que faci servir el transport públic per desplaçar-se.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat