El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s'ha adreçat per carta als titulars de canvi climàtic, medi ambient, transports i habitatge de l’equip del nou president dels Estats Units, el demòcrata Joe Biden, i la seva vicepresidenta, Kamala Harris, a través del consolat d'aquest país a Barcelona. 

A la missiva, el conseller els ha volgut felicitar pel seu nomenament i aprofitar per recordar-los que "Catalunya forma part de fòrums internacionals, ens fem nostres polítiques avançades per contribuir i fer del planeta, entre tots, un millor lloc per viure".

Al responsable nord-americà sobre Habitatge, Calvet li recorda que la Generalitat col·labora amb el programa de les Nacions Unides i amb el fòrum internacional United Cities and Local Governments i reivindica que la pandèmia de la Covid-19 ha fet més evident aquesta necessitat.

Al responsable de Medi Ambient, Calvet li ha citat una llei aprovada al Parlament que fa Catalunya pionera entre els països del sud d'Europa a l'hora de reduir l'emissió de gasos CO2. També esmenta els organismes internacionals de què forma part el Govern en aquest aspecte.

I el mateix amb els responsables de Territori i Canvi Cimàtic, als quals el conseller estén la mà per col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic i en estendre la la xarxa 5G a tot el territori i integrar-la amb el transport.

D'aquesta manera, Calvet es presenta davant la nova administració nord-americana, que va canviar de dirigents el passat 20 de gener com a conseqüència de la derrota electoral del republicà Donald Trump. El Govern, igual que la Unió Europea i la majoria de països occidentals, es va posicionar a favor de reconèixer la victòria de Biden i va condemnar l'assalt al Capitoli, culpant Trump de fomentar-lo.

 

Imatge principal: El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una imatge de recurs / Autor: Sergi Alcàzar