El que sabem segur és que Caldes de Montbui tindrà un nou alcalde. Respectant el darrer període del candidat d'Esquerra, Isidre Pineda, la legislatura que deixem enrere ha estat governada per Jordi Solé. Preveient les europees, Oriol Junqueras va nomenar Solé el passat mes d'octubre com a número 3 per a les eleccions al Parlament Europeu i va decidir fer el relleu a Caldes. La candidatura de Pineda per Esquerra, la segueix Marta Barnils, de la CUP, Pere Morcillo, de Junts per Catalunya, i Carla Millán, del PSC. Escolta el Confidencial on parlem de política de pactes, el gran problema de Caldes o què no ens podem perdre si visitem el municipi.

Medi ambient

És un dels punts calents del municipi. El seu creixement passa per mirar a l'altra banda de la riera de Caldes i, tal com senyala el candidat de Junts per Catalunya Pere Morcillo, "sembla un tema tabú". Qui no té pèls a la llengua per explicitar les intencions del seu partit és Marta Barnils. Des de la CUP, s'oposen a la construcció que aniria en detriment de l'entorn verd del que gaudeix Caldes. I ho situa com un objectiu a complir si entren al govern. Els socialistes també aposten per mantenir "el poble rodejat de natura", en declaracions de la seva candidata Carla Millán.

Mobilitat

Segon punt calent i el que més discrepàncies ha generat entorn del nou Aparcament Centre. La seva construcció ha tingut un cost de 3 milions d'euros que tota l'oposició entrevistada considerava innecessari. Tot el contrari del que defensa l'actual alcalde i candidat d'Esquerra, Isidre Pineda, que creu que "han estat valents amb la mobilitat"  i han afrontat el repte de la manca d'aparcament. Enguany, Caldes de Montbui ha estat designada seu de La Jornada Catalana de la Mobilitat 2019, on s'ha tractat l'assumpte del transport flexible. Els socialistes troben sorprenent aquesta designació...

Cultura

La cultura va lligada al turisme i el seu pol d'atracció és el termalisme. Un atribut del qual fan més o menys bandera, depenent del candidat que escoltem. En termes generals, creuen que ara és el moment de potenciar les entitats, la cultura popular i la cultura d'origen agrícola, que havia passat a un segon pla. La demanda turística, situa en 100.000 visitants a l'any que passen per aquesta vila termal amb una ocupació mitjana dels balnearis de fins al 75% de totes les places hoteleres.

Serveis públics

L'etern debat de molts municipis: serveis públics o privats? En el darrer mandat, Pineda fa gala de que "han municipalitzat el servei de neteja" però la CUP encara va més enllà: també creuen que un dels altres objectius han de ser els serveis funeraris. Altres serveis que destaquen els candidats són un auditori i un casal per a la gent gran.

Les frases dels candidats

Marta Barnils (CUP): "Si entrem al govern, et puc assegurar que l'altre costat de la riera no es construeix, és impepinable"

Pere Morcillo (JxCat): "Saltar el riu i créixer sembla un tema tabú, hem de construir, però de forma sostenible"

Isidre Pineda (ERC): "No es pot discutir que hem estat valents amb la mobilitat i hem afrontat la manca d'aparcament"

Pere Morcillo (JxCat): "No calia un pàrqing d'aquestes dimensions, amb un cost de 3 milions d'euros que ha fet créixer l'endeutament"

Marta Barnils (CUP): "Som molt més que un municipi turístic i això ha fet que el poble s'empobreixi"

Carla Millán (PSC): "S'han de potenciar les entitats, però no de forma clientelar"

Isidre Pineda (ERC): "Hem municipalitzat el servei de neteja, aquí demostrem que som d'esquerres"