L'Ajuntament de Caldes de Malavella (la Selva) ha rebutjat la presència del rei d'Espanya, Felip VI, en una de les sessions de la fundació Princesa de Girona que estan previstes en aquesta localitat la setmana vinent. Caldes s'ha afegit al rebuig que també ha expressat l'Ajuntament de Vilabrareix (Gironès), on s'ha de celebrar una altra part de les jornades, després que la Casa Reial ha declinat fer la celebració com cada any a Girona perquè l'Ajuntament també s'hi oposa.

"Davant la notícia de la presència del rei Felip VI a Caldes de Malavella l’equip de govern de l'Ajuntament de Caldes de Malavella manifesta el seu profund rebuig. El rei Felip VI no és benvingut a Caldes de Malavella", ha indicat.

"No oblidem el discurs indigne que el rei va fer el dia 3 d’octubre, amb un silenci absolut sobre les víctimes de la brutal repressió policial que va colpejar i agredir ciutadans i ciutadanes pacífics a Catalunya l’1 d’octubre passat", ha afegit. "No oblidem que va titllar de “conducta irresponsable” i “deslleialtat inadmissible” el fet que la ciutadania volgués expressar la seva opinió votant de manera absolutamente pacífica".

L'Ajuntament ha precisat que el Rei pot acudir a unes instal·lacions privades, però que no serà mai ben rebut "als carrers i places de Caldes".