Canvis en la composició del tribunal que jutjarà el cas de corrupció que afecta el PP de presumpte finançament irregular durant vint anys al partit. Ara, l'Audiència Nacional ha votat per unanimitat deixar fora del cas a Ángel Hurtado i Julio de Diego. De Diego, amb José Ricardo de Prada, van fer que el president espanyol, Mariano Rajoy, hagués d'anar a declarar com a testimoni en el judici del cas Gürtel, que continua pendent de sentència.

Ara, pels papers de Luis Bárcenas, Hurtado i De Diego es queden totalment al marge del cas i seran els conservadors María José Rodríguez Dupla i Juan Pablo González els que formaran part d'aquest tribunal. 

Això és conseqüència del nomenament de Concepción Espejel com a presidenta de la Sala del Penal i va ser apartada de la presidència de la Secció Segona després de ser recusada per la seva proximitat amb el PP i va ser precisament Rodríguez Dupla qui la va substituir.

Recurs en contra

Hurtado, De Diego i De Prada van presentar llavors un recurs en contra en què demanaven que es respectés la composició dels tribunals que ja existia en casos d'"especial sensibilitat", però l'Audiència ha tirat pel dret i ha ratificat la modificació del tribunal.

De fet, ho ha justificat posant damunt la taula que la llei no fa distincions entre causes d'"especial sensibilitat" i les que no ho són perquè, segons apunten, "no hi ha manera d'establir criteris objectius, que permetin diferenciar entre causes sensibles i ordinàries".

A banda d'això, també han senyalat que és necessari renovar el tribunal perquè "no es petrifiqui".