La Caixa de Solidaritat ha recollit 250.000€ en només 24 hores per ajudar a pagar la fiança solidària dels processats per malversació per l'1-O al jutjat 13, segons ha avançat Rac1. El total que demana el jutge al seu escrit, fet públic aquest dimarts, és de 5,8 milions d'euros.

La crida per fer aportacions va començar ahir a la tarda, poc després de fer-se públic el processament de 30 persones en la macrocausa oberta contra l’organització del referèndum de l'1-O. Si els disset processats per malversació no abonen la fiança l'endemà de ser notificats, s’iniciarà el procés per embargar-los els béns fins arribar a la quantitat acordada.

Les assemblees de treballadors en defensa de les institucions catalanes (ADICS) dels diferents departaments de la Generalitat i les entitats i partits independentistes van fer una crida a través de les xarxes socials per col·laborar en el pagament de la fiança a través de la caixa de solidaritat, creada per l’ANC i Òmnium Cultural, per fer front a les despeses jurídiques i també les responsabilitats econòmiques que es reclamen a persones com a conseqüència d'actuacions emmarcades en el procés d'independència.