El jutjat d'Instrucció 13 processa 30 acusats d'organitzar el referèndum de l'1-O i deixa fora del procés els investigats amb els quals es va originar la investigació Carles Viver i Pi-Sunyer  i Santiago Vidal després d'estar gairebé 2 anys imputats.

La jutgessa manté processats i, per tant, portarà a judici Antoni Molons, secretari de difusió; Josuè Sallent, director del CTTI; Vicent Sanchis, Saül Gordillo, Amadeu Altafaj i 30 processats més entre els quals hi ha els alts càrrecs del Govern detinguts el 20 de setembre del 2017. 

Aixeca la imputació per a 15 investigats, entre els quals hi ha Lluís Salvadó perquè té la condició d'aforat i trasllada el seu cas al TSJC. Amb els tres principals investigats del cas fora de joc la investigació del 13 trontolla i els advocats en podrien plantejar la nul·litat, segons fonts que coneixen del cas.

En la resolució, es recull el processament de 30 investigats pels delictes de malversació de diners públics, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació.

La magistrada fixa una fiança de responsabiltiat civil de 5.803.068,67 euros. Si no es paga, es començarà el procés per embargar els béns dels processats. 

 

 

Els 30 processats que aniran a judici són: 

1. Antoni Molons García, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana del Departament de Presidència de la Generalitat, malversació i prevaricació

2. Joaquim Nin Borredà, secretari general del Departament de Presidència de la Generalitat, malversació, desobediència i prevariació.

3. Jaume Clotet Planas, director general de Comunicació del Govern de la Generalitat, malversació.

4. Josep Ginesta Vicente, secretari general de Treball, Afers Socials i Família, malversació.

5. David Palanques Bonavia, responsable de l’àrea TIC del Departament de Treball, Afers Socials i Família, malversació.

6. David Franco Sánchez, responsable de l’àrea TIC del Departament de Treball, Afers Socials i Família, malversació.

7. Francesc Sutrías Grau, director general de Patrimoni (vicepresidència, Economia i Hisenda), malversació i desobediència.

8. Aleix Villatoro Oliver, secretari general del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, malversació, desobediència, revelació de secrets i prevaricació.

9. Amadeu Altafaj Tardio, director de la delegació del Govern de Catalunya a la Unió Europea, malversació i prevaricació.

10. Albert Royo Mariné, secretari general del Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, malversació i falsedat documental.

11. Natalia Garriga Ibáñez, directora de Serveis integrada a la secretaria general depenent de la vicepresidència d’Economia, malversació.

12. Pablo Raventós, director general d’Unipost, malversació i desobediència.

13. Rosa Maria Rodríguez Curto, directora general de Servei de T-Systems, malversació.

14. Francesc Fàbregas Bonet, administrador d’El Vallenc, malversació i desobediència.

15.Josuè Sallent, director d’Estratègia i Innovació en el CTTI, malversació.

16. Xavier Puig Farré, responsable de l’àrea TIC del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, malversació.

17. Rosa Vidal Planella, interventora general de la Generalitat, malversació, desobediència i falsedat documental.

18. Meritxell Masó Carbó, secretària general del Departament de Governació, desobediència.

19. Núria Llorach Boladeras, vicepresidenta i administradora única de la CCMA, desobediència.

20. Frederic Udina Abelló, director de l’Idescat, desobediència i revelació de secrets.

21. Montserrat Vidal Roca, àrea de Processos Electorals i consultes Populars, desobediència.

22. Vicent Sanchis Llàcer, director de TV3, desobediència.

23. Saül Gordillo Bernàrdez, director de Catalunya Ràdio, desobediència.

24. Martí Patxot, director corporatiu, comercial i de màrqueting de CCMA, desobediència.

25. Mercedes Martínez, encarregada de supervisar les obres en una nau que havia de ser el centre de recollida de dades, desobediència.

26. Joan Manel Gómez Sanz, cap de Riscos del Centre de Seguretat de la Informació del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, desobediència.

27. Josep Masoliver Puig, treballador de Fundacio.cat, desobediència.

28. José María Gispert Giménez, gerent d’Indugraf Offset SA, desobediència.

29. Marta Garsaball Pujol, autoritzada en un compte bancari a Brussel·les el titular del qual era la Delegació del Govern de la Generalitat, falsedat documental.

30. Daniel Gimeno Alcañiz, responsable del tractament del fitxer de dades del Registre de participants en consultes no referendàries, revelació de secrets.