Aquest migdia acaba el termini per pagar els 4,1 milions d'euros que el Tribunal de Comptes reclama al govern de Carles Puigdemont per l'organització del referèndum. Segons ha pogut saber RAC1, ara mateix la Caixa de Resistència només podria pagar la meitat de la fiança. 

Durant els darrers dies, apunta l'emissora, s'han recaptat 900.000 euros, xifra insuficient. Ara bé, l'organització de la Caixa confia arribar als 4,1 milions reclamant els més de dos milions d'euros que es van dipositar com a fiança. L'organització ha enviat un escrit al Tribunal de Comptes per demanar una pròrroga i que accepti afegir els 900.000 euros.

Actualment la Caixa de Resistència disposa de 900.000 euros rebuts en donacions, 500.000 del seu fons i 200.000 de dues fiances retornades la setmana passada, segons RAC1. 

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Foment de la Caixa de la Solidaritat i expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha instat el Suprem a retornar els milions que es van dipositar com a fiança. Blanca Bregolat, la dona del conseller Jordi Turull, ha animat a fer més donatius. 

Qui també ha demanat al Suprem que es retornin les fiances són les defenses dels investigats pel Tribunal de Comptes. La setmana passada, les defenses de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras van demanar utilitzar les fiances ja dipositades al Suprem i al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona per cobrir els 4,1 milions d'euros que reclama l'òrgan fiscalitzador.

Amb els diners recollits fins el moment, la Caixa de Solidaritat ha pagat 13,2 milions d'euros en fiances, 262.500 euros en advocats per aquelles persones que no en tenien i 124.600 euros en multes.