Avui fa 31 anys que va caure el Mur de Berlín. I les xarxes socials i els mitjans s'han omplert de commemoracions, celebracions i reflexions. Una ben destacada ha estat la del cap de l'oficina del president Puigdemont, Josep Lluís Alay, que ha fet un paral·lelisme entre la caiguda del Mur i el procés.

"Ningú va demanar permís per tirar a terra el Mur de Berlín. El poble el va enderrocar unilateralment. Si ells ho van fer, nosaltres també podem enderrocar el nostre Mur i ser lliures", ha piulat. Evidentment, per a Alay el Mur és l'Estat espanyol i enderrocar-lo equival que Catalunya esdevingui un estat independent.

Precisament, Alay va ser un dels 21 detinguts per la Guàrdia Civil en el marc de l'Operació Volhov. El presumpte delicte al qual va apuntar la policia espanyola va ser el de malversació per "cobrar una factura per l'assessorament d'una conferència internacional", de nom Fórum Crans Montana. Uns dies després, Alay va anunciar accions legals contra la "confiscació injustificada" dels seus telèfons mòbils.