Després de les eleccions del 21-D, Ciutadans es va erigir com la gran alternativa a l'independentisme després d'aconseguir 36 escons al Parlament i un total d'1.102.099 vots, arribant a ser així la primera força política a Catalunya. Aquests resultats van ser els millors de la història de Ciutadans a Catalunya, amb una campanya agressiva contra l'independentisme, i amb victòries de pes a l'àrea metropolitana de Barcelona. Però, des d'aleshores, el partit constitucionalista no ha fet una altra cosa que perdre vots sense parar.

La primera gran pèrdua de vots va ser pel 28-A, on, liderats també per Inés Arrimadas, Ciutadans va perdre més de la meitat dels vots, concretament van convèncer 476.819 persones i cinc escons al Congrés, els mateixos que en les anteriors eleccions a les Corts Generals espanyoles, tot i haver presentat la mateixa persona que va ser capaç d'aconseguir els millors resultats de la història del partit el 21-D.

Aquests resultats van arribar després d'un any on la formació taronja va fer, en qualsevol ocasió, bandera de ser el partit més antiindependentista, contra qualsevol mena de mostra de suport als presos polítics i sent molt durs amb el Govern, però, tot i això, la meitat dels seus electors van marxar a altres formacions.

La tercera pèrdua de vots significativa per Ciutadans de manera consecutiva ha arribat en aquestes eleccions municipals. En menys d'un mes Ciutadans s'ha deixat 178.000 vots a Catalunya, aconseguint un total de 298.781 vots.

Amb l'únic que es pot agafar la formació taronja en aquestes últimes eleccions és en el nombre de regidors, ja que Ciutadans ha guanyat 59 regidors arreu de Catalunya. Aquest fet, però, no s'ha traduït en cap alcaldia en territori català, de fet, no s'ha traduït en cap victòria electoral.

Després dels resultats de les municipals, i si observem els resultats del 21-D, la formació que lidera Inés Arrimadas, ha perdut quasi un milió de vots a Catalunya en qüestió d'un any i mig després d'aconseguir els millors resultats de la seva història.