Dos caces belgues F-16 han travessat avui l'espai aeri de Catalunya, segons el comptador especialitzat RadarSpain. El mateix comptador ha precisat que segurament els dos avions es desplaçaven a Albacete (Múrcia) per participar en unes maniobres conjuntes, concretament un programa tàctic del denominat TLP.

La base aèria de Los Llanos, a pocs quilòmetres al sud d'Albacete, és precisament la seu del TLP (Tactical Leadership Programme), una escola d'alt nivell per a pilots i tripulacions de l'OTAN. És coneguda com l'Escola de Pilots de l'OTAN, que està formada per efectius dels 10 països membres permanents (Bèlgica, Dinamarca, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Països Baixos, Espanya, el Regne Unit i els Estats Units. Es tracta d'un centre multinacional de formació avançada per a pilots i tripulacions amb l'objectiu de millorar l'operativitat i l'efectivitat de les forces aèries aliades. A més dels cursos pràctics de vol (tant diürns com nocturns), també s'hi fan cursos teòrics per a personal dels tres exèrcits de països tant de l'OTAN com aliens a l'aliança, i es col·labora en l'elaboració de la doctrina aèria. 

El TLP disposa d'un personal permanent de més de 100 persones de tots els països membres i els seus cursos suposen el desplegament de 3000 efectius a l'any a la ciutat. Ha comptat amb una inversió de més de 40 milions d'euros en infraestructures i equips. La primera seu del TLP es va ubicar a la Base Aèria de Fürstemfeldbruck (Alemanya), la segona a Jever (Alemanya) i la tercera a Florennes (Bèlgica), fins que el 2009 es va emplaçar a Albacete, en concret a Los Llanos. Fins al 2012 el TLP ha comptat amb la participació de més de 7000 tripulacions. El pressupost anual del programa de lideratge tàctic és de 5 milions d'euros.

Les instal·lacions aèries de Los Llanos es remunten a mitjans dels anys 1910, quan l'Aviació Militar Espanyola (l'actual Exèrcit de l'Aire) va exposar la necessitat d'un aeròdrom a mig camí entre l'aeròdrom de Cuatro Vientos (Madrid) i l'aeròdrom de Los Alcázares (Múrcia), i es van decantar per aquest emplaçament a Albacete com a lloc idoni. L'ajuntament de la ciutat va cedir uns terrenys al sud al Ministeri de la Guerra per a la construcció de l'aeròdrom, entre els paratges denominats de La Pulgosa i Los Llanos.