El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha conclòs que el programa Solidaris de Catalunya Ràdio dedicat a l'empresonament provisional dels presos polítics va complir amb el Llibre d'Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Segons ha informat avui el CAC, el ple d'aquest organisme ha aprovat l'acord amb tres vots a favor, tres vots en contra i el vot de qualitat del president, i la presentació de vots particulars.

El CAC va decidir estudiar el contingut d'aquest programa després de la queixa d'un usuari que considerava que hi havia falta de pluralitat i neutralitat del presentador.

Després d'analitzar les seves paraules, el ple del CAC ha arribat a la conclusió de què les valoracions o interpretacions professionals realitzades pel conductor no suposen un incompliment del Llibre d'Estil de la CCMA.

Això no obstant, el text aprovat recorda a la CCMA "la importància de cenyir-se escrupolosament al Llibre d'Estil i delimitar clarament els elements que són interpretacions o valoracions professionals de les opinions personals".