El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) considera que l'editorial ('La portada') d'El Matí de Catalunya Ràdio del 24 de setembre oferia "elements valoratius de caràcter personal". Respon així a les "queixes" de què havien estat objecte l'emissió d'aquell dia i la del 16 de setembre, en la qual, contràriament, no aprecia "formulació d'opinió".

L'ens informa aquest divendres de l'acord -pres per unanimitat- on observa que aquella editorial de Mònica Terribas dedicada a les detencions de joves vinculats als CDR va contenir elements de valoració personal. Al respecte, "reitera" a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) "la importància de cenyir-se escrupolosament" a les previsions del Llibre d’estil i de "delimitar clarament" les interpretacions o valoracions professionals de les opinions personals.

El CAC s'ha pronunciat d'aquesta manera sobre dues emissions de 'La portada' que havien estat objecte de queixes per una suposada manca de respecte als principis d’imparcialitat, neutralitat i pluralisme. Les emissions es van produir els dies 16 i 24 de setembre.

Respecte al primer, l'ens no aprecia "formulació d'opinió" en l'anàlisi que es feia sobre la victòria de la selecció espanyola al campionat mundial de bàsquet de la Xina, "en relació amb el model de relacions polítiques entre Catalunya i l’Estat".