El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) analitzarà les polèmiques declaracions que el periodista Federico Jiménez Losantos ha fet en la seva editorial d'avui al programa Es la mañana de Federico d'Es Radio. Losantos, indignat per l'alliberament de Puigdemont a decisió de la justícia alemanya, ha assegurat que "a Baviera poden començar a esclatar cerveseries" i que "a Balears hi ha uns 200.000 ostatges alemanys", com a "propostes d'acció".

Fonts oficials de l'organisme, que té com a finalitat vetllar pel compliment de la normativa en els mitjans, ha avançat a El Nacional que actuaran davant d'aquestes afirmacions. En primer lloc, estudiaran les paraules del periodista per comprovar si s'adapten a les normes. En cas que es conclogui que no és així, prendran les mesures que creguin oportunes.

Les paraules del periodista, de les quals també ha pres nota la policia alemanya, no han acabat amb les amenaces cap a la seva població. També ha parlat de la decisió del jutge com un posicionament "típic del racisme protestant contra els països catòlics" i ha considerat que Espanya "ha estat bufetejada".