Ciutadans arrenca aquest dissabte una campanya per guanyar presència al territori i introduir nous temes al debat polític català. "Volem superar el monotema del procés i parlar del que realment importa a la gent, presentant propostes i fent la diagnosi comptant amb els afectats", ha avançat el responsable de comunicació del partit, Fernando de Páramo, aquesta tarda a Barcelona. 

La campanya consta de quatre actes descentralitzats al territori, un per demarcació, que es faran durant els propers quatre dissabtes i que aniran dels quatre grans blocs de propostes que més els funcionen: les polítiques d'autònoms, la reforma del sistema de finançament, la sanitat i l'aprimament de l'administració pública. Aquestes seran les quatre temàtiques que s'abordaran en un format en què intervindran membres del partit i en el qual s'hi convidaran entitats i membres de la societat civil. De Páramo ha apuntat que encara no poden concretar quines entitats participaran en els actes però sí que ha confirmat que els economistes Luís Garicano i Toni Roldán defensaran les propostes de Ciutadans pel que fa a l'aprimament de l'administració i el nou model de finançament, respectivament. El diputat al Parlament Jorge Soler farà el mateix en la jornada dedicada al model sanitari, i la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, apadrinarà les jornades. 

Segons De Páramo, aquesta iniciativa no s'emmarca en la més que probable campanya electoral sinó que es tracta de "centrar el focus en les preocupacions dels ciutadans". La descentralització territorial d'aquest calendari d'esdeveniments també permet a Ciutadans superar el cinturó metropolità i guanyar visibilitat a altres punts del territori on, ara per ara, no tenen gaire suport electoral. 

Format ciutadà

Sense entrar gaire en detalls, el responsable de la campanya també ha explicitat que el format d'aquestes trobades no serà el d'un acte polític convencional sinó més flexible, obert als ciutadans i on la interacció entre els responsables de la matèria del partit i els representants del sector sigui constant i constructiu. De Páramo ha posat com a exemple el format amb el qual Ciutadans va presentar durant la campanya general el programa econòmic: actes de debat obert amb els assessors que havien redactat les claus del programa.