L'eurodiputat de Vox Jorge Buxadé ha qualificat aquest dimecres de "precioses" les imatges de la policia de Grècia reprimint l'entrada de refugiats al país i que segons el seu parer mostren "un poble defensant la seva llibertat".

Buxadé ha insistit durant els últims dies en la necessitat que la Unió Europea doni suport al tancament de fronteres amb Turquia i ha exigit al govern d'Espanya que doni suport a Grècia per evitar "allaus immigratòries". En un vídeo gravat a les portes del Parlament Europeu, Buxadé denuncia que el seu president, David Sassoli, "només està preocupat per la protecció dels presumptes refugiats" que s'amunteguen a la frontera.

"Vox ho té clar. Si la Unió Europea no és capaç de donar suport al govern de Grècia i de Bulgària en la seva lluita per la defensa de les fronteres d'Europa, que són les fronteres de la nostra llibertat i mode de vida, l'edifici del Parlament d'Europa es vindrà a baix", ha avisat.

Davant això, ha insistit que cada país pugui exercir la seva sobirania i fer servir les seves forces de seguretat, i fins i tot l'Exèrcit si fos precís, en defensa del seu territori. "Són imatges fins i tot precioses, un poble defensant la seva llibertat davant de l'agressió de milers i milers de persones que pretenen entrar de forma massiva i descontrolada", relata.

Alhora, concedeix que la Unió Europea ha d'abordar la situació d'aquests refugiats que es congreguen a Turquia, així com els que es troben a les costes de Líbia, el Marroc o Mauritània "esperant fer el salt" a Europa. Buxadé culpa d'això l'"esquerra radical" que promet a aquestes persones "un paradís que no existeix" i genera el risc de convertir Europa "en un petit infern per a tothom".