Les comissions d'Exteriors, Afers Europeus i Drets Humans del Parlament Federal alemany, el Bundestag, han rebutjat la moció que va presentar Die Linke sobre Catalunya, i que havia estat admesa a tràmit a mitjans de maig, segons ha informat TV3.

La moció, titulada "Garantir la democràcia i estat de dret al conflicte de Catalunya", emplaçava el govern alemany a exigir el respecte dels drets fonamentals dels líders independentistes que estan sent processats a Espanya.

El rebuig de la moció es va produir dijous al vespre en un debat a porta tancada. La diputada de Die Linke Zaklin Nastic ha manifestat que els membres de la comissió no van voler debatre sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya. Només Die Linke va donar suport a la moció, i les altres formacions hi van votar en contra.

Nastic ha criticat especialment l'actitud dels socialdemòcrates i els Verds. "Només els interessa el debat dels drets humans quan es parla de Veneçuela o de la Xina", ha indicat. Al seu entendre, Catalunya s'ha convertit en un tema tabú, i "és com un dit a la nafra de la Unió Europea". No descarta que la moció retorni al Bundestag després de les eleccions regionals previstes per setembre als lands de Saxònia i Brandenburg.