"La llista de JxCat no correrà en cap cas. Torra continua sent diputat". Així ho ha defensat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, després que aquest divendres la Junta Electoral de Barcelona declarés vacant l'escó del president Quim Torra i ordenés que s'expeditessin les credencials de Ferran Mascarell, el següent en la llista electoral d'aquest partit.

Així ho ha assegurat en una entrevista a Rac 1, on també ha defensat que no considera que l'executiu ni el Parlament estiguin "desobeint" la justícia espanyola ja que considera que les juntes electorals estan fent ús de competències que "no li són pròpies". 

Tot i això, en la mateixa entrevista, Budó ha evitat explicar què passarà quan hi hagi sentència ferma del Tribunal Suprem i s'ha limitat a dir que s'està treballant en les al·legacions que es presentaran i que el termini no acaba fins la primera setmana de febrer. 

Per altra banda, pel que fa a la mesa de negociació entre governs, Budó ha recordat que "cal una trobada prèvia entre presidents" per començar el diàleg i que aquesta encara no s'ha produït, tot i que Torra i Perdro Sánchez es van trucar aquesta setmana i es van emplaçar a fer-ho. També ha defensat que no hi ha "cap problema" perquè sigui ni a Barcelona ni a Madrid. 

Finalment, també ha parlat dels pressupostos de la Generalitat i ha avançat que la voluntat és aprovar-lo al Govern abans que finalitzi el mes de gener, pel que ha descartat que una convocatòria anticipada d'eleccions estigui sobre la taula.