La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha confirmat que el Govern no assistirà a l'acte de divendres a Barcelona en què serà present el rei Felip VI junt amb el president del govern espanyol ni a "cap acte" del monarca. "Al Govern de Catalunya l'únic que esperem del Rei és que es disculpi pel discurs partidari i incendiari del 3 d'octubre", ha reclamat.

Felip VI i Sànchez acudiran aquesta setmana al lliurament de premis de la nova edició de la BCN New Barcelona Week, organitzat pel Consorci de la Zona Franca a l'estació de França.

"On hi hagi el Rei, no hi serem"

Fins ara, durant la presidència de Quim Torra, el Govern no assistia a actes convocats pel monarca però sí a actes que es feien a Catalunya i als quals el Rei hi assistia en condició de convidat com és el cas de l'acte de divendres. En canvi Budó ha deixat clar que: "On hi hagi el Rei espanyol el Govern de Catalunya no hi serem".

En ser interrogada sobre el fet que la Casa Reial ha anunciat la voluntat de ser més present a Catalunya, ha assegurat que això no variarà la decisió de l'executiu. "Al Govern de Catalunya tenim molta feina i per tant seguirem la nostra agenda, que és treballar pel govern del país", ha reblat.

Grup de treball per a les eleccions

D'altra banda, per tal de seguir les recomanacions de la Comissió Jurídica Assessora sobre les properes eleccions al Parlament, previstes per al 14 de febrer, el Govern ha impulsat la creació d'un grup de treball integrat pels departaments de Presidència, Exteriors —de qui depenen els processos electorals— i Salut i Interior —que formen part del Procicat—. L'objectiu és treballar les mesures necessàries per assegurar la màxima seguretat i condicions de salut dels votants i persones implicades en la jornada electoral, però també que els comicis i la campanya es puguin dur a terme amb totes les garanties democràtiques.