La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha posat en "quarantena" el discurs del líder del PSOE, Pedro Sánchez, de suport al líder del PSC, Miquel Iceta, perquè el discurs canvia segons "el dia i el lloc". D'aquesta manera s'ha referit en una entrevista a Els Matins de TV3 a les paraules de Sánchez en un míting aquest diumenge des de Tarragona en què va donar suport a Iceta i va deixar clar que Catalunya no serà mai independent.

D'altra banda, la consellera ha explicat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat que el pla de contingència estigui enllestit aquesta setmana per poder-lo presentar la setmana que ve.

"Ara tocava Tarragona. Allà on va adapta el discurs en funció del dia i del lloc. Si li convé dirà el contrari on toqui", ha considerat en referència al míting del PSOE. 

Per a la consellera de la Presidència, el Govern té clar que qui més li convé que guanyi les eleccions del 28-A és qui estigui disposat a parlar de tot sense condicions i ha posat en dubte que els partits que poden governar Espanya ho puguin complir. Tant els partits de dretes com el PSOE, que segons ha recordat, va donar suport a l'aplicació del 155. En aquest sentit, Budó ha assegurat que el Govern manté l'oferta de diàleg per poder parlar de tot, també d'autodeterminació. 

Pel que fa a les bestretes del govern espanyol necessàries per pagar el pla de contingència, Budó defensa que el govern espanyol pot transferir-les via decret encara que no tingui els pressupostos aprovats.

La consellera ha situat la despesa total del pla de contingència entre 1.200 i 1.400 MEUR i ha explicat que l'objectiu és que aquesta setmana s'acabarà d'enllestir amb la intenció que el president Torra el pugui presentar la setmana que ve.