La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat que el PDeCAT "desaparegui" com a partit una vegada JxCat quedi configurada com a única "organització política" que aglutini als diferents actors que ja participen en aquest espai. En declaracions a Efe, Budó ha explicat que, en la trobada de càrrecs de JxCat celebrat aquesta setmana a Bèlgica amb el president Carles Puigdemont, "s'ha parlat" entre altres temes de la reordenació de l'espai de JxCat. "Tots convenim en que ha de convertir-se en una única organització, i en això s'estan centrant els esforços, a trobar un encaix entre els diferents actors polítics que formen part d'aquest paraigua que és JxCat", ha assenyalat.

Budó s'ha mostrat partidària que JxCat - espai en el que ja participa el PDeCAT, a més de la Crida Nacional per la República, dues formacions a les que està vinculada la consellera - "s'estructuri sota el lideratge del president Puigdemont, amb una estructura tradicional d'un partit polític". Segons el seu parer, "el PDeCAT ha de formar part d'aquest espai polític, que és molt més ampli i recull moltes més sensibilitats". "Segons el meu punt de vista, si la voluntat és que JxCat es converteixi en un partit polític, amb una estructura d'organització política tradicional, jo crec que no té cap sentit formar part de dues formacions polítiques", ha raonat.

I en aquest sentit ha afegit: "Si arribem a la conclusió, hem de convertir-nos en una única organització política, la meva opinió és que la resta de formacions polítiques, com a formacions polítiques tradicionals, han de desaparèixer, potser per donar el relleu a altres coses, com espais de pensament". Entre aquests "espais de pensament" dins el paraigua de JxCat, podria haver "un més liberal, un altre més socialdemòcrata", ha citat Budó com a exemple.

Davant el debat intern impulsat per la direcció del PDeCAT liderat per David Bonvehí, que es resisteix a la dissolució del partit per facilitar la reordenació de JxCat, Budó ha destacat que les bases del Partit Demòcrata "en el territori" li traslladen que "cal confluir en aquest espai" més ampli. Sobre els membres del PDeCAT que participaran el 21 de setembre en Poblet en una jornada sobre el futur del catalanisme moderat que renúncia a la via unilateral, Budó els ha allargat la mà. "JxCat ha d'intentar incloure el màxim de sensibilitats possible", ha afirmat la consellera, per a qui "també és important poder recollir aquest espai de pensament polític dins l'espai més ampli de confluència" de JxCat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat