La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha respost el conseller d'Educació, Josep Bargalló, que el president de la Generalitat, Quim Torra, no té la voluntat de sotmetre's a cap qüestió de confiança.

En un contacte amb la premsa aquest divendres al migdia des de Vilafranca del Penedès, la consellera de Presidència ha tancat la porta a aquest escenari que ha proposat Bargalló, en cas que no s'aprovin els pressupostos del 2020.

Budó, de fet, ha reafirmat la "convicció" del Govern de tirar endavant els comptes. La portaveu de l'executiu ha recordat a Bargalló que tant la convocatòria electoral com la qüestió de confiança correspon al president, i que Torra no ha manifestat "cap voluntat" en aquesta línia. "No hi ha aquest plantejament", ha insistit.

La diputada de JxCat al Congrés Miriam Nogueras s'ha pronunciat a través d'un tuit en el mateix sentit i ha assegurat que tampoc "el vicepresident Pere Aragonès s’ha de sotmetre a cap qüestió de confiança". "Eleccions a Espanya no, però a Catalunya sí? El que hem de fer és centrar-nos en acabar junts el camí que el nostre Govern legítim va començar", ha instat.